понеділок, 19 листопада 2007 16:56

У китайському зоопарку амурські тигри роздерли з голоду свого товариша

У приватному зоопарку в китайському місті Шеньян на північному сході країни чотири зголоднілі амурські тигри загризли і з"їли свого товариша. За словами заступника директора зоопарку Лі Вень Шуя, заклад перебуває у  хронічній фінансовій кризі, і тигри недоїдали вже майже два роки.

Замдиректора підкреслив, що дорослому тигрові потрібно щодня близько десяти кілограмів м"яса, проте в зоопарку кожен хижак отримував тільки одну морожену курку разів на два дні.

У зоопарку містяться близько двох тисяч тварин, 300 з яких відносяться до вимираючих видів. В день тільки хижакам і рибоїдним потрібно 500 кілограмів м"яса і 120 кілограмів риби, а на це у зоопарку немає грошей, говорить секретар місцевого парткому Компартії Китаю У Сі. За його словами, вхідні квитки приносять мільйон юанів на рік (трохи більше 130 тисяч доларів), чого недостатньо для прокорму тварин.

Особливо складна ситуація складається взимку, яка на північному сході Китаю зазвичай сніжна і холодна. У зв"язку з цим кількість відвідувачів різко скорочується. Минулого року від закриття зоопарк врятував кредит від місцевого уряду на два мільйони юанів (близько 270 тисяч доларів), проте його досі не повернули, і нові позики зоопарку не дають. Проте, представник муніципалітету Шеньяна, що заявив, що зоопарк більше не отримає грошей, пообіцяв купувати тваринам корм, щоб вони не голодували.

Амурський тигр відноситься до видів, існування яких знаходиться під загрозою. На волі живуть приблизно 500 осіб, в основному на території Росії. У спеціальному тигровому розпліднику в китайській провінції Хейлунцзян містяться близько 700 хижаків. Точна кількість тварин, що знаходяться в зоопарках, невідома. Наприклад, в зоопарку, де відбувся інцидент, живуть більше 30 тигрів.

Експерт з китайського відділення Усесвітнього фонду дикої природи відзначив, що випадки канібалізму серед тигрів в дикій природі надзвичайно рідкісні, тому відповідальність за подію цілком лежить на керівництві зоопарку, повідомляє агентство Xinhua.

Зараз ви читаєте новину «У китайському зоопарку амурські тигри роздерли з голоду свого товариша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі