четвер, 20 грудня 2007 12:57

У Киргизстані почалися арешти опозиції

В четвер, 20 грудня, в столиці Киргизстана пройшла акція опозиції, не приголосній з остаточними результатами парламентських виборів, обнародуваними Центрвиборчкомом. Її учасники тримали в руках плакати з написом: "Я не вірю!". Близько 20 киргизьких опозиціонерів затримали співробітники правоохоронних органів.

Після підрахунку 100% голосів ЦВК Киргизстана оголосив, що опозиційна партія "Ата-мекен" не подолала п"ятипроцентний бар"єр, необхідний для попадання до парламенту країни. Разом з тим, за наслідками підрахунку 96% бюлетенів опозиція набирав 8,6% голосів виборців.

В результаті до парламенту пройшли президентська партія "Ак Жол" (71 депутатський мандат в 90-місцевому парламенті країни), Соціал-демократична партія (11) і Партія Комуністів (вісім), передає РІА "Новини".

Крім сьогоднішньої акції киргизька опозиція вже заявила, що якщо Центрвиборчком "проігнорує голоси виборців", властям слід готуватися до широкомасштабних акцій протесту, повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «У Киргизстані почалися арешти опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі