вівторок, 17 квітня 2007 11:11

У киргизькому парламенті побилися депутати

На закритому засіданні киргизького парламенту відбулася бійка, про це, як повідомляє ІА REGNUM, розповів журналістам опозиційний депутат Меліс Єшимканов. "Ми трішки побилися: я побився з Санжаром Кадиралієвим, Камчибек Ташиєв ще з кимось", - заявив парламентарій.

Обстановка в залі засідань, за його словами, розжарилася після проглядання відеозапису, який приніс до парламенту згаданий Санжар Кадиралієв. Вона демонструє зіткнення між учасниками опозиційного мітингу і їх опонентами, які відбулися в Бішкеці 14 квітня. Як стверджує Меліс Єшимканов, запис змонтований так, щоб зачинщиками бійки виглядали опозиціонери, повідомляє ІА "24.kg".

Нагадаємо, що 14 квітня колону демонстрантів, які поверталися на площу Ала-Тоо після мітингу у будівлі Гостелерадіокорпорації, невідомі закидали каменями. Трьох нападаючих мітингуючі зловили і побили. Пізніше один з них зізнався, що йому заплатили за участь в акції проти опозиціонерів.

Коментуючи інцидент в парламенті, Меліс Ешимканов повідомив, що багато депутатів, що представляють опозицію, покинули зал засідань, "де вже неможливо розмовляти нормальною мовою, оскільки всі б"ються". В той же час він назнав бійку ще одним свідоцтвом того, що кінець правління президента Курманбека Бакієва близький. "З такими депутатами він довго не всидітиме", - резюмував парламентарій.

Нагадаємо, що з 11 квітня Об"єднаний фронт опозиції і рух "За реформи!" проводять в Бішкеці акції протесту, вимагаючи відправити у відставку президента і прийняти нову конституцію. Напередодні Єшимканов, який бере участь в мітингах, пообіцяв, що вже 19 квітня Курманбек Бакієв покине свій пост, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У киргизькому парламенті побилися депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі