пʼятниця, 21 вересня 2018 02:23

У Кабміні пропонують ввести санкції проти хімкомпаній в Криму

У Кабміні пропонують ввести санкції проти хімкомпаній в Криму
Компанія "Титанові інвестиції" - виробник хімічної продукції в Армянську - вже під санкціями. Фото: Радіо Свобода

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України запропонувало ввести санкції проти компаній, пов'язаних з виробництвом і реалізацією хімічної продукції з тимчасово окупованого Криму.

Зокрема, пропонується ввести в чорний список "Летан Інвестментс Лімітед" (Кіпр), "Титанактив" (РФ), "Центр оптимальних технологій" (РФ), "Охна Холдінгс лімітед" (Кіпр), "Хімкомснаб" (РФ), "Толексіс Інтерпрайзіз ЕйДжи" (Швейцарія), повідомляє міністерство.

"Хімічна продукція виготовлена в порушення встановленого правового режиму тимчасово окупованих територій з використанням незаконно видобутих корисних копалин з надр, які належать виключно українському народу, зокрема природного газу і води з підземних джерел, а саме виробництво такої продукції загрожує життю і здоров'ю громадян України як на підконтрольних, так і на окупованих територіях", - пояснюють у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото наслідків екологічної катастрофи в Криму

Зараз проект розпорядження про введення санкцій відправлений до органів державної влади на погодження. Надалі документ мають розглянути уряд і Рада національної безпеки і оборони України.

У МінТОТ нагадали, що компанія "Титанові інвестиції" - виробник хімічної продукції в кримському Армянську - вже перебуває під санкціями.

Раніше Міністерство закордонних справ України підготувало звернення до Міжнародної організації по забороні хімічної зброї через хімічний викид в Армянську.

Нагадаємо, у місті Армянську на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу речовини невідомого походження. На металевих предметах, дахах будинків, на листі дерев утворився маслянистий наліт, що має жовтуватий відтінок. Спочатку представники окупаційної влади не визнавали проблеми, однак 4 вересня "кримська влада" вперше заявила, що гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду в Армянську та прилеглих селищах перевищила норму.

Дітей евакуювали, місцевих жителів закликали якомога менше часу проводити просто неба. Унаслідок викиду хімікатів в анексованому Криму на материкову частину України виїхали 59 осіб. Також повідомлялося, що через викиди хімікатів постраждав 61 український прикордонник.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні пропонують ввести санкції проти хімкомпаній в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі