середа, 31 жовтня 2007 15:11

У Індії проходить "Всесвітній туалетний саміт"

Сьомий "Всесвітній туалетний саміт" відкрився в середу в індійській столиці, куди прибутки сотні "туалетних" експертів з 40 країн світу.

Перед урочистою церемонією відкриття форуму, на яку була запрошена колишня "міс світу" 1999 року Юкта Мукхей, організатори познайомили гостей з останніми досягненнями в області будівництва вбиралень.

Десятки моделей економічних і екологічних туалетів змогли вивчити делегати з різних країн в туалетному музеї, побудованому в Нью-Делі неурядовою організацією "Сулабх інтернешнл".

Організація здобула популярність завдяки винаходу і впровадженню унітазу особливої форми, який вимагає всього два літри води проти звичайних 10-15 літрів.

Музей демонструє останні досягнення в області будівництва вигрібних ям, поряд знаходиться "туалетна" лабораторія, де ведуться дослідження з переробки відходів. Її фахівці розробили простий метод очищення води з туалету, який робить її придатною для господарських потреб.

В ході чотириденного форуму учені, представники неурядових організацій, чиновники і бізнесмени, які прибули в Делі, мають намір поділитися досвідом впровадження гігієнічно чистих туалетів, а також познайомитися з розробками своїх колег зі всього світу.

Заплановані виступи доповідачів на такі теми, як "Туалети на телебаченні", "Впровадження туалетної культури серед дітей іммігрантів", або "Навіщо Канаді туалетна організація?"

Слухачі також зможуть зануритися в глибину століть, послухавши доповідь грецького делегата про туалети в стародавній Греції.

Головним організатором "Усесвітнього туалетного саміту" є Усесвітня туалетна організація - неурядова організація з штаб-квартирою в Сінгапурі. Захід проводиться всьоме. Минулого року "саміт" приймала Москва, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «У Індії проходить "Всесвітній туалетний саміт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі