понеділок, 21 грудня 2009 11:01

У Індії дев"ятеро жінок загинули в тисняві під час релігійного свята

У Індії дев"ятеро жінок загинули в тисняві під час релігійного свята

Дев"ятеро жінок загинули і щонайменше шестеро отримали травми в тисняві на заході Індії під час релігійного свята в неділю, передає РІА "Новости" з посиланням на агентство IANS.

Послідовники однієї з общин індуїстів зібралися в місті Дхораджі (штат Гуджарат), щоб відсвяткувати останній день релігійного свята. Число віруючих - близько 70 тисяч чоловік - набагато перевищило очікування. Через це ритуал роздачі пригощань був перенесений з тісного храму в орендований з цієї нагоди зал для урочистих заходів, проте і цей захід не допоміг уникнути трагедії.

Причина, по якій почалася тиснява, не встановлена. Поліція в даний час встановлює осіби загиблих. Стан двох поранених лікарі оцінюють як важкий.

Загибель паломників в тисняві біля храмів - не рідкість в Індії, оскільки під час релігійних свят туди спрямовуються сотні тисяч відвідувачів. Остання велика аналогічна трагедія сталася в серпні 2008 року в штаті Хімачал-Прадеш. Тоді в тисняві, що виникла в храмовому комплексі в місті Біласпур, загинули 60 людей.

Зараз ви читаєте новину «У Індії дев"ятеро жінок загинули в тисняві під час релігійного свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі