четвер, 27 листопада 2008 09:38

У Хмельницькому протестують проти заборони продавати спиртне

Півтори тисячі підприємців в Хмельницькому пікетують міську адміністрацію. Вимога - негайно скасувати проект рішення про заборону продажу алкоголю в невеликих крамницях і кіосках. Бізнесмени кажуть, їх робота стане збитковою, доведеться зачиняти магазини. Нині прибутки від продажу алкогольних напоїв – третина від загальних.

Підприємці називають дії влади незаконними. П"ять тисяч чоловік залишаться без роботи, зростуть ціни в великих магазинах та супермаркетах. Побільшає самогонників.

Можновладці пояснюють свої дії тим, що у місті швидкими темпами зростає алкоголізм, особливо серед молоді. А відтак і підліткова злочинність. На початку року депутати міської ради звернулись до Верховної Ради, Кабінету міністрів та Президента. Запропонували внести зміни в законодавство, які б обмежили реалізацію алкоголю. Але їх пропозиції залишились без уваги. А під тиском підприємців скасували і власний проект рішення про заборону.

Ірина Ковальчук, заступник міського голови: "І ми вже сьогодні пропонуємо розглянути угоду, яка собою передбачить відміну заборони, не то що відміна, не буде прийнята заборона, а будуть введені якісь обмеження з одної сторони, а з другої сторони залучення прибутків підприємців для вирішення проблеми".

Після тривалих переговорів у крамницях обмежили продаж алкоголю до 10-ї вечора, в ресторанах – на годину пізніше. І штраф 5 тисяч гривень загрожує всім, хто продасть спиртні напої неповнолітнім, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькому протестують проти заборони продавати спиртне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі