середа, 06 серпня 2008 16:35

У Харкові розпочався судовий процес над водієм, який задавив 6 людей

Сьогодні розпочався судовий процес у справі про ДТП, що сталося поблизу Харкова. Підсудного Андрія Полтавця звинувачують в тому, що другого травня на трамвайній зупинці біля Південного вокзалу з його вини в дорожній аварії загинуло четверо дорослих і двоє дітей.

Відповідно до результатів експертизи, підсудний знаходився за рулем джипа в нетверезому стані.

Правоохоронці в двадцятих числах липня передали справу в суд, з звинувачувальним висновком за статтею 286 ч 3 Криімнального кодексу України. Полтавцю загрожує від п"яти до десяти років тюремного ув"язнення

Ганна Дмитрієва, мати загиблої говорить: "Я хочу справедливості. Я втратила двох дітей. Дорослих двох самостійних, самодостатніх дітей. Вони б жили, приносили б нам радість і всім оточуючим. Я вважаю, що й 10 років мало. Мало. Все-таки шість смертей. І потім, адже це не просто випадковість, не просто. Він їхав п"яний і на проїжджій частині, на трамвайну зупинку заїхав".

Нинішнє слухання справи в Ленінському районному суді - попереднє. Якщо суддя Сергій Скляренко не визнає справу недопрацьованою, буде призначено дату першого засідання - вже по суті справи.

Попри те, що на попередньому засіданні суду зобов"язаний бути присутнім лише прокурор, сам Полтавець також прийшов до зали суду.

Суддя дозволив ЗМІ знімати лише початок процесу та оголошення вироку. Всі інші слухання проходитимуть без журналістів.

Нагадаємо, що аварія сталася на початку травня на вулиці Полтавський Шлях у Харкові. Внаслідок наїзду джипа Mitsubishi L-200 на трамвайну зупинку загинуло 6 осіб ще двоє були госпіталізовані.

Через кілька днів після інциденту Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков виступив за швидке притягнення до відповідальності водія, винного в загибелі 6 людей. Також Аваков заявив про намір уважно і системно контролювати терміни проведення розслідування, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «У Харкові розпочався судовий процес над водієм, який задавив 6 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі