середа, 16 червня 2010 10:14

У Харкові проходить спецоперація проти повій

У Харкові проходить спецоперація проти повій

Операція з виявлення повій і сутенерів Нічне місто проходить у Харкові, повідомив заступник начальника управління по боротьбі з торгівлею людьми Головного управління МВС України в Харківській області Вадим Кононихін.

За його словами, всього за чотири дні операції було виявлено 52 факти заняття проституцією, у той час як протягом п'яти місяців до операції виявили 138 таких випадків.

Також під час проведення Нічного міста було виявлено сім фактів розповсюдження порнографії, в т.ч. дитячої, і чотири факти заняття звідництвом. За всіма цими фактами були зібрані матеріали і передані для вирішення питання про порушення кримінальних справ.

"До проведення операції Нічне місто виявленням фактів проституції, сутенерства та звідництва займалося тільки наше нечисленне управління. А під час операції вже й інші підрозділи міліції надають нам допомогу - патрульно-постова служба, дільничні, ДАІ. Але не думайте, що в решту часу ми слабо боремося з цим. У нас є і щотижневі, щомісячні рейди. Наприклад, раз на місяць разом зі шкірвендиспансером беремо автобус, проїжджаємо містом, збираємо всіх, хто займається проституцією, і їх обстежують на наявність хвороб ", - повідомив Кононихін.

Разом з тим, за його словами, кардинально змінити ситуацію з проституцією досить складно. "Їх ряди постійно поповнюються, адже не можна сказати, що одні й ті ж люди цим займаються. Відбувається природна міграція - хтось старіє, хтось спохвачується, хтось потрапляє в місця позбавлення волі, хтось виходить заміж. Люди постійно змінюються, до того ж з'являються нові види проституції, наприклад, через інтернет-сайти ", - зазначив Кононихін, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові проходить спецоперація проти повій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі