четвер, 03 липня 2008 17:54

У Греції знайдені древні римські поховання

Декілька римських поховань були знайдені на півночі Греції під час будівництва водогону. Робітники виявили древні могили, прокладаючи труби в містечку Крінідес, неподалік від стародавнього міста Філіппи - значного центру елліністичної та римської епох.

Археологи, які прибули на місце, знайшли п"ять недоторканих могил і ще кілька, що були розграбовані. Гробниці відрізнялися за формою й типом - деякі були чотирикутні, інші - склепінні.

Як заявив археолог Танасіс Салонікьос, більша частина поховань датується римським періодом нашої ери, вчені працюють над більш точним датуванням. Втім, зустрічаються на місці розкопок і знахідки візантійської епохи.

Археологи виявили безліч предметів, що клали в могилу для загробного життя. Ці знахідки ще не каталогізовані.

У вчених є дві версії щодо походження поховань. Або мова йдеться про сімейні могили, оскільки ціла низка людських рештків поховані приблизно на одній глибині, або про частину більш великого некрополя, що ще потрібно буде розкопати, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «У Греції знайдені древні римські поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі