вівторок, 12 листопада 2013 12:17

У Фукусімі виявлено 25 випадків захворювання на рак щитовидки неповнолітніми

У Фукусімі виявлено 25 випадків захворювання на рак щитовидки неповнолітніми
Фото: Reuters

У ході чергового медичного дослідження, проведеного в японській префектурі Фукусіма, виявлені 25 випадків захворювання на рак щитовидної залози у неповнолітніх. Про це йдеться в доповіді комітету префектури, який займається даними дослідженнями.

Ще у 33 підлітків виявлені ознаки цієї хвороби. Фахівці поки не можуть підтвердити, що це є наслідком впливу радіації, проте, згідно зі статистичними даними, кількість дітей з раком щитовидки у Фукусімі збільшилося з лютого поточного року в шість разів, передає ИТАР -ТАСС.

Раніше повідомлялося, що роботи з дезактивації радіоактивного забруднення в ряді населених пунктів, розташованих поруч з аварійною АЕС " Фукусіма", затягуються. Як повідомляло міністерство навколишнього середовища Японії, відомства переглядають графік робіт з очищення від радіоактивного зараження в шести з 11 міст, жителі яких були евакуйовані після катастрофи на "Фукусімі -1" в березні 2011 року.

Необхідність перенести закінчення робіт на пізніший час пов'язана з браком місць для зберігання відходів, одержуваних у ході дезактивації. Представники відомства додали, що жителі найбільш постраждалих від " Фукусіми" зон змушені почекати ще кілька років, перш ніж зможуть повернутися додому.

Зараз ви читаєте новину «У Фукусімі виявлено 25 випадків захворювання на рак щитовидки неповнолітніми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі