середа, 20 лютого 2019 01:39

У Франції проходять масові протести проти антисемітизму

У Франції проходять масові протести проти антисемітизму
У Франції масові протести. Фото: ТСН

У Франції тисячі людей вийшли на вулиці після того, як стало відомо про наругу вандалів над могилами на єврейському цвинтарі в Ельзасі.

Ввечері у вівторок, 19 лютого, тисячі громадян вийшли на акції протесту проти антисемітизму. Найбільша акція відбувається в Парижі. Всі акції проводяться під гаслом "Досить!", повідомляє DW.

У паризькій демонстрації взяли участь тисячі людей, у тому числі й нинішні урядовці, а також екс-президенти Франції Франсуа Олланд та Ніколя Саркозі. Організаторами акції виступили Соціалістична партія, студентські об'єднання та Католицька церква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про емігранта переміг на Берлінському кінофестивалі

Минулого тижня у Франції зафіксували низку злочинів антисемітського характеру. Загалом, згідно з офіційною статистикою, спостерігається істотне зростання випадків антисемітизму у Франції. Якщо впродовж 2017 року було зафіксовано 311 таких випадків, то протягом 2018 року їхня кількість зросла до 541.

Зараз ви читаєте новину «У Франції проходять масові протести проти антисемітизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі