четвер, 14 січня 2010 14:29

У Франції не припиняються транспортні проблеми

У Франції не припиняються транспортні проблеми
У Франції в четвер, 14 січня, була скасована частина авіарейсів через страйк авіадиспетчерів. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву представників Головного управління цивільної авіації (DGAC). Страйк почався в середу. Передбачається, що авіадиспетчери повернуться на роботу в п"ятницю вранці.

Представники DGAC відзначили, що через страйк довелося відмінити 15 відсотків рейсів в паризькому аеропорту "Шарль де Голль". Також повідомляється, що в аеропорту "Орлі" була скасована половина авіарейсів. У DGAC рекомендують всім пасажирам заздалегідь уточнювати інформацію про польоти у співробітників авіакомпаній.

Причинами для страйку послужили масові скорочення. Також авіадиспетчерів турбують нові реформи, які, як передбачається, вплинуть на їхній статус державних службовців. Схожий страйк пройшов у Франції в лютому 2008 року. Тоді авіадиспетчери протестували проти способів проведення реформи по створенню єдиного диспетчерського центру. Страйк тривав чотири дні.

Ситуація в паризьких аеропортах також ускладнюється у зв"язку з несприятливими погодними умовами. Через снігопади вже відкладено декілька рейсів. Як уточнює AFP, представники DGAC запропонували авіакомпаніям відмінити в середу від 30 до 50 відсотків рейсів в аеропорту "Шарль де Голль", передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Франції не припиняються транспортні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі