вівторок, 30 квітня 2024 12:36

У Естонії сказали, чи висилатимуть українських чоловіків з протермінованим паспортом

У Естонії сказали, чи висилатимуть українських чоловіків з протермінованим паспортом
Міністерство внутрішніх справ не має плану примусової репатріації громадян України, які законно проживають в Естонії. Фото: pixabay.com

Естонія не висилатиме українських чоловіків з протермінованими паспортами.

Міністерство внутрішніх справ Естонії не планує примусову репатріацію до України українських чоловіків призовного віку, які законно перебувають на території країни, у разі, якщо їхні паспорти будуть протерміновані, заявила радниця відділу політики громадянства та міграції МВС Аннелі Вікс, повідомляє ERR.

"Мобілізація - це питання, яке стосується держави та її громадян. Міністерство внутрішніх справ не має плану примусової репатріації громадян України, які законно проживають в Естонії, втекли через війну, зокрема громадян України, які належать до цільової групи можливої української мобілізації", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба зробив заяву про повернення військовозобов'язаних в Україну

Станом на 26 квітня дозвіл на проживання в Естонії на підставі тимчасового захисту мали 6,5 тис. українських чоловіків віком від 18 до 60 років.

"Якщо громадяни України мобілізаційного віку більше не зможуть обміняти свої прострочені паспорти на нові в посольстві України, то вони втратять можливість подорожувати. Проте відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подання заяви на отримання або продовження посвідки на проживання (зокрема на підставі тимчасового захисту). Чинний порядок також допускає ідентифікацію або підтвердження особи на підставі інших доказів", - зазначила Вікс.

Однак іноземець не може звернутися за візою за відсутності справжнього проїзного документа, додала посадовиця.

Станом на кінець квітня в Естонії чинний дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту мали близько 31 тис. українських утікачів від війни.

24 квітня Кабінет міністрів заборонив видавати паспорт громадянина України чи закордонний паспорт чоловікам за кордоном віком від 18 до 60 років.

Ці документи дозволили отримувати лише у територіальному органі чи територіальному підрозділі міграційної служби, йдеться у постанові Уряду.

Зараз ви читаєте новину «У Естонії сказали, чи висилатимуть українських чоловіків з протермінованим паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі