вівторок, 11 вересня 2007 12:12

У Єрусалимі відкрилася виставка, присвячена Голодомору в Україні

У Культурному центрі Єрусалиму відкрилася виставка "Забуттю не підлягає", присвячена Голодомору в Україні.

Як повідомляє у вівторок прес-служба народного депутата 5 скликання Олександра Фельдмана, виставка була привезена до Ізраїлю за сприяння Міжнародного фонду Олександра Фельдмана.

У відкритті виставки взяли участь Фельдман, посол України в Ізраїлі Ігор Тимофеєв, депутати Кнесету, провідні політики, громадські діячі, історики, журналісти і представники Товариства вихідців з України.

Фельдман зачитав телеграми від президента України Віктора Ющенка і лідера БЮТ Юлії Тимошенко, надіслані з нагоди відкриття виставки.

Проведення даної виставки, що розповідає про Голодомор, - частина програми Фонду по інформуванню ізраїльської громадськості про Геноцид українського народу. За словами народного депутата, основна мета виставки, відтворити хроніку злочинів тоталітаризму, зафіксувати події і факти, які не можна забувати, якщо ми прагнемо будувати в Україні громадянське суспільство на основі демократії і гуманізму.

У основу музейної експозиції, складеною Київською міською організацією Всеукраїнського товариства "Меморіал" ім. В.Стуса, покладений проблемно-хронологічний принцип. Творець виставки - голова київського "Меморіалу", заступник директора Національного інституту пам"яті України Роман Круцик відзначив, що експозиція побудована на основі незаперечних фактів, архівних документів, експонатів і ілюстрацій. Виставка розкриває історичні передумови трьох Голодоморів, які пережила Україна в 1921-23 рр., 1932-33 рр. і в 1946-47 роках.

Крім того, за сприяння фонду до Єрусалиму прибула не тільки сама виставка, що складається з 54 оригінальних плакатів, а й близько 500 екземплярів іншої друкарської продукції, що розповідає про трагедію українського народу. Після закінчення виставки, яка триватиме близько місяця, вона буде передана в дар ізраїльському музею Холокоста "Яд Вашем", окремі екземпляри - Ізраїльському Товариству вихідців з України.

Крім того, Фельдман запропонував у відповідь на відкриття "Українського парку" в Ізраїлі найближчим часом відкрити "Ізраїльський парк" в Україні, повідомляє "Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «У Єрусалимі відкрилася виставка, присвячена Голодомору в Україні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі