середа, 11 травня 2016 15:01

У Донецьк автобусами звозили святкувальників на річницю референдуму
9

До Донецька привезли святкувальників другої річниці псевдореферендуму.

За словами ватажків бойовиків, в святкуванні повинні взяти участь 40 тисяч осіб. Для цього в центр Донецька звезли жителів довколишніх окупованих міст і селищ. У ДНР цих людей назвали "делегації міст і районів", пишуть "Новости Донбасса".

Об 11.00 почалася хода центральною вулицею Артема.

У кожної делегації є прапори з символікою ДНР, а також інших сепаратистських рухів, таких як "Молода республіка" і "Донецька республіка".

Тим, у кого їх немає, - роздавали прапорці з символікою угруповання.

Недалеко від площі стоять чоловіки в спортивних костюмах і формі спецпідрозділу "Беркут", які повертають назад тих, хто намагається покинути захід. Тим часом, на площі розпочав свій виступ один з лідерів угруповання ДНР Денис Пушилін.

На сцені звучать слова про героїзм представників різних професій. Зокрема, хвалять горлівських шахтарів, які працюють "під обстрілами ВСУ".

У натовпі на площі вигукують "Слава Донбасу!", "Слава Старобешеве!", "Слава Тельманове!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга річниця референдуму в ДНР і ЛНР: "А де ти був 11 травня 2014?"

За словами голови окупаційної адміністрації Донецька Ігоря Мартинова, на святкування вийшли близько 60 тисяч осіб. У той же час, за оцінкою кореспондента "Новостей Донбасса" з місця подій, в заході беруть участь до 10 тисяч осіб.

Мартинов назвав масовість заходу ознакою "незалежності держави". При цьому варто враховувати, що людей в центр міста привезли на рейсових автобусах і маршрутних таксі з сусідніх окупованих міст і селищ.

Нагадаємо, за результатами дослідження Київського міжнародного інституту соціології, проведеного в квітні 2014 року, в Донецькій області підтримка ідеї федералізації України становила не більше 40%, приєднання до Росії - не більше 30%.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьк автобусами звозили святкувальників на річницю референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі