субота, 21 березня 2020 12:45

У Чернівцях закривають місто та вводять масковий режим

  У Чернівцях запроваджують нові жорсткі методи через коронавірус. Фото: КМДА
У Чернівцях запроваджують нові жорсткі методи через коронавірус. Фото: КМДА

У Чернівцях через поширення коронавірусу закрили в'їзд у місто.

Про це розпорядився міський голова Олексій Каспрук, передає прес-служба міськради.

"Управлінню патрульної поліції в Чернівецькій області організувати із 20.03.2020 року до стабілізації в м.Чернівці епідеміологічної ситуації повне перекриття руху транспорту на в'їзд/виїзд у м.Чернівці (об'їзне кільце Магала на перехресті вулиць Січових Стрільців та В. Александрі)", - сказано у повідомленні.

 

В'їзд перекрили бетонними блоками. Також заборонено дітям до 14 років виходити з дому без супроводу батьків.

"Введено карантин у навчальних закладах, у дошкільних установах. На жаль, не всі батьки розуміють, що зараз карантин, а не канікули. Тому заборонено появу в місті дітей до 14 років без супроводу дорослих. Дитина повинна виходити з дому тільки з важливою метою. наприклад, відвідування лікаря або інші обставини непереборної сили. Не для того, щоб погуляти і пограти із хлопцями у футбол. Ще раз повторюся: ймовірність зараження дуже висока", - сказав мер у відеозверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про прикарпатку, в якої виявили COVID-2019

Також Каспрук заявив, що у місті з 23 березня вводять обов'язковий масковий режим.

"Отже, ми будемо контролювати, щоб на діючі ринки, діючі супермаркети і невеликі магазини, і інші об'єкти, які працюють, не допускалися відвідувачі, які не носять засоби індивідуального захисту, тобто - маски. Будь-які - саморобні, куплені", - заявив він.

З понеділка в місті також будуть припинені будівельні та ремонтні роботи, за винятком аварійних об'єктів та об'єктів інфраструктури. Крім того, Каспрук звернувся до президента, прем'єр-міністра і секретаря РНБО із проханням про введення на території області надзвичайного стану.

В Україні станом на 10:00 21 березня зафіксовано 41 випадок зараження коронавірусом. Найбільше хворих у Чернівецькій області - 25 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях закривають місто та вводять масковий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі