середа, 10 лютого 2010 08:50

У Черкасах готуються до затоплення

У Черкасах готуються до затоплення

У результаті рекордної кількість сніжних опадів, що випали в січні і лютому цього року, Черкасам загрожує затоплення.

За словами місцевої влади, за останній час у місті випала рекордна кількість снігу в порівнянні з останніми 40 роками, місцями його покрив досягає півметра, що перевищує норму в п"ять разів.

Під загрозою затоплення від паводку знаходяться не тільки мікрорайони "Митниця" і Дахновський, але і зокрема Південно-західний мікрорайон.

9 лютого виконкомом Черкаської міської ради була створена спеціальна надзвичайна комісія для координації дій з боротьби з паводком. До складу цієї комісії увійшли заступник міської голови Черкас Андрій Дзюба, МНС, екологи, санепідемстанція, а також майже всі комунальні служби міста.

"Щоб уникнути виникнення надзвичайних ситуацій, пов"язаних з підтопленням, міська влада планує залучити всі наявні засоби і служби, задіяти всі необхідні рятувальні, транспортні, будівельні й інші формування. Насамперед, плануємо вивіз снігу, відкачування води, створення штучних гребель, прочищення зливових стоків", - повідомив заступник міської голови Черкас Андрій Дзюба.

Нагадаємо, МНС виключає вірогідність великого весняного паводка у Києві, але попереджає, що можливе часткове затоплення прируслових територій. Можливе часткове затоплення садово-дачної забудови Осокорки – Позняки, Воскресенських і Русанівських садів, індивідуальної забудови в селі Бортничі і в Києві на вулиці Корчеватська Набережна.

Як повідомлялося, Гідрометцентр України спростував інформацію, що навесні цього року може трапитися найсильніша за останні 10 років повінь.

Проте фахівці не виключили можливості затоплень територій прирічкових населених пунктів та об"єктів, формування заторів і зажорів льоду (особливо у верхніх частинах водосховищ, на нижніх ділянках річок в зонах виклинювання підпору водосховищ, природних звуженнях річкових русел).

Интерфакс-Украина, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах готуються до затоплення ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі