понеділок, 05 жовтня 2009 08:34

У Черкасах безпритульних собак потруїли котлетами

У Черкасах безпритульних собак потруїли котлетами

У Черкасах близько десятка бездомних тварин протягом двох діб вмирали від кинутих їм котлет із отруйними пігулками.

Як повідомив охоронець території, де мешкала собача зграя, Дмитро Хижняк, всіх чотирилапих він знав, адже постійно підгодовував їх. Більшість із них була абсолютно мирною та спокійною. Проте комусь вони таки завадили. Під час одного з чергувань пізно увечері охоронець побачив двох чоловіків, які розкидали собакам якісь котлети.

"Після цього тварини почали вити, гавкати, скавучати, важко дихали, непритомніли. Нелюди не пожаліли навіть маленьких цуценят. І таке дійство не для людей зі слабкими нервами тривало всю ніч і наступний день", – розповів Дмитро Хижняк.

За законом, якщо б цей факт отруєння був доведений і була подана заява до прокуратури чи міліції, то винуватцям за статтею Кримінального кодексу України "Про захист тварин від жорстокого поводження" загрожувало б позбавлення волі до 6 місяців, а якщо б акт насилля був здійснений у присутності неповнолітнього – то до 2 років ув"язнення.

За словами представників черкаського КП "Черкаська служба чистоти", проблеми з бездомними тваринами треба розв"язувати по-іншому – можна подати заявку до їхньої служби, яка відловлює таких собак та поміщає до притулку.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах безпритульних собак потруїли котлетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі