пʼятниця, 30 листопада 2007 18:35

У Британії з"явилися піжами з антимікробними властивостями

На полицях британських магазинів мережі M&S (Marks and Spencer) з"явилися піжами з вираженими антимікробними властивостями, які, за словами творців, здатні захистити від різних інфекцій.

Таких властивостей піжами набули завдяки тому, що в їхній склад входить 2% срібла. Адже відомо, що воно володіє вираженими антимікробними властивостями, і може використовуватися для боротьби з лікарсько-стійкими бактеріями, зокрема з метициллин-резистентним стафілококом.

Зокрема, використання срібних піжам може знижувати ризик інфікування ран, вважає мікробіолог з Лондонського імперського коледжу Марк Енрайт.

Проте, деякі британські фахівці висловили сумнів в ефективності антимікробних піжам. На їхню думку, проблема лікарський-стійких мікробів пов"язана з поганим санітарно-гігієнічним станом лікарень і може бути вирішена тільки в результаті зусиль, зроблених в цьому напрямі.

Фахівці підкреслюють, що MRSA може знаходитись на шкірі здорових людей, не заподіюючи шкоди. Проте у людей з ослабленим імунітетом ця бактерія здатна викликати інфікування ран, опіків, місць введення катетера, шкіри і інших органів, що може привести до летального результату, повідомляють Медновости.

Зараз ви читаєте новину «У Британії з"явилися піжами з антимікробними властивостями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі