вівторок, 14 липня 2020 15:41

У Білорусі відмовили головному опоненту Лукашенка у реєстрації на вибори

У Білорусі відмовили головному опоненту Лукашенка у реєстрації на вибори
У Білорусі відмовилися реєструвати головного опонента Лукашенка кандидатом на президентські вибори. Фото: Белгазпромбанк

Білоруський опозиціонер Віктор Бабарико отримав відмову від Центральної виборчої комісії щодо реєстрації його кандидатом у президенти.

Як пише Euroradio, причиною такого рішення у ЦВК назвали "невідповідність декларації про доходи та допомогу іноземних держав і організацій у фінансуванні компанії". Начебто в декларації Бабарика не вказані незаконні доходи, які він нібито отримував під час "злочинної діяльності, керуючи організованою злочинною групою".

Підставою для відмови для ЦВК став лист від Комітету держконтролю, в якому зазначено, що Бабарико керував злочинною групою.

"Ми довіряємо органам, які ведуть це розслідування", — сказала голова ЦВК.

Проте юрист штабу Бабарика Максим Знак наголосив, що вина Бабарика ще не визнана судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко зізнався, що наказав заарештувати свого суперника

18 червня правоохоронці Білорусі заарештували Віктора Бабарика, який оголосив про намір балотуватися у президенти, нібито через підозри у керуванні злочинною організацією. Його сина Едуарда також взяли під варту.

Бабарика-старшого звинуватили у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків і даванні хабаря.

До травня 2020 року Віктор Бабарико очолював "Белгазпромбанк" - дочку "Газпромбанку", який належить російському Газпрому.

Посаду покинув задля участі у президентських перегонах у Білорусі. Одразу після проголошення наміру балотуватися у президенти правоохоронці почали тиск на банк. Чинний президент країни Олександр Лукашенко звинуватив Бабарика, якого називають його головним конкурентом на виборах, у корупції.

Наразі Бабарико та його син перебувають під арештом.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі відмовили головному опоненту Лукашенка у реєстрації на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі