неділя, 26 червня 2022 18:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі окупанти готують ДРГ, щоб перекинути в Україну

У Білорусі окупанти готують ДРГ, щоб перекинути в Україну
Розвідка помітила формування у Білорусі російських ДРГ. Фото: eastnews.ua

На території Білорусі російські військові готують диверсійно-розвідувальні групи.

Їх хочуть перекинути в Україну, повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні.

На Сіверському напрямку ворог утримує в прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи Західного військового округу. Росіяни обстрілювали цивільну інфраструктуру Хрінівки та Янжулівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшує військову присутність в Білорусі - розвідка

На Харківському напрямку російські окупанти обстріляли з танків та артилерії різних калібрів райони населених пунктів Руські Тишки, Чепіль, Чугуїв, Золочів, Мосьпанове.

Загарбники били з артилерії неподалік Явірського, Дементіївки і Замулівки.

Штурмовими діями росіяни намагалися покращити тактичне положення в районі Дементіївки, успіху не мали.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі окупанти готують ДРГ, щоб перекинути в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі