понеділок, 30 квітня 2007 18:31

У Бангкоку проходить конференція з глобального потепління

У Бангкоку відкрилася конференція Міжурядової групи зі зміни клімату, якій належить узджувати заходи зі скорочення викидів парникових газів. Як зізнаються делегати, представники багатьох країн добиваються, щоб підсумкові рекомендації нанесли якомога менше збитку для економік їхніх країн. Особливо активні в цьому напрямі США - держава, яка більше всіх викидає в атмосферу вуглекислого газу, і Китай, який в перспективі обжене за викидами парникових газів Америку.

В числі технологій, за допомогою яких можна зменшити викиди парникових газів, в проекті доповіді Міжурядової групи зі зміни клімату називається уловлювання і глибинне поховання викидів вуглекислоти, поновлювані джерела енергії і атомна енергетика.

За прогнозами IPCC, середня температура на планеті зросте до кінця сторіччя на 1,8-4 градуса. Проте учені не виключають як мінімального підвищення на 1,1 градуса, так і максимального сплеску на 6,4 градуса, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «У Бангкоку проходить конференція з глобального потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі