четвер, 06 грудня 2007 18:56

Туроператор "образив" національну валюту Зімбабве

Одному з промоутерів туризму в Зімбабве загрожує тюремне ув"язнення строком на один рік за використання 10-центових зімбабвійських банкнот (за них не можна купити і коробки сірників) як візиток, які він роздавав на туристичному ярмарку в Лондоні.

Деніс Пол звинувачується в образливій поведінці, яка виражається в нанесенні свого номера телефону і інших реквізитів своєї фірми на банкноти, яка практично зникла з обігу в Зімбабве, тому що для їх виготовлення потрібні значні фінансові витрати. Звинувачення йому пред"явлені відповідно до закону Центрального банку про умисне псування національної валюти. Максимальний термін покарання за цей вид злочину - штраф або рік в"язниці.

За десять центів в Зімбабве нічого не купиш, ця країна страждає від найвищої в світі інфляції. Скажімо, кілограмовий пакет цукру коштує там майже три мільйони зімбабвійських доларів. А коробка сірників - 3.000 місцевих доларів.

Проте, прокуратура стверджує, що Пол "відлякує іноземних туроператорів від роботи в Зімбабве, своїми діями заявляючи про нікчемність національної валюти, придатної лише для використання як візитки", - повідомляють в четвер місцеві ЗМІ. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Туроператор "образив" національну валюту Зімбабве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі