вівторок, 09 березня 2010 13:36

Турецький землетрус продовжив низку смертельних катаклізмів (ФОТО)
12

Фото: Фото: Reuters

Внаслідок чергового жахливого землетрусу в Туреччині, який стався рано вранці 8 березня, загинула щонайменше 51 особа. Однак вчені стверджують, що немає нічого незвичного у низці смертоносних землетрусів, які сталися на планеті за останні декілька місяців.

Турецький землетрус магнітудою до 6 балів за шкалою Ріхтера стався о 4:32 ранку в східних провінціях Туреччини. Він зруйнував десятки будинків і залишив сотні осіб без даху над головою. Один з вцілілих розповів, що "всіх попадали з ніг, жоден камінь не залишився на місці".

Турецький землетрус став четвертим у низці землетрусів - на Тайвані (6,4), Гаїті (7,0) і Чилі (8,8). Однак, вчені повідомили, що не відбулося різкого стрибка в глобальній сейсмічній активності. За даними Геологічної служби США, щорічно на Землі трапляється один 8-бальний землетрус, близько 17 7-бальних, та більше 130 6-бальних землетрусів. Нещодавні поштовхи привернули увагу громадськості лише через значні людські жертви.



Зараз ви читаєте новину «Турецький землетрус продовжив низку смертельних катаклізмів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі