середа, 01 травня 2019 11:28

Туреччина купуватиме українські танкові ракети

Туреччина купуватиме українські танкові ракети
В контракті узгодили питання вартості та строків поставок, а також – інші умови реалізації домовленостей. Фото:static.ukrinform.com

Ствольні керовані ракети "Конус" 120-мм виробництва ДП "ДержККБ "Луч" найближчим часом почне постачати в Туреччину українське держпідприємство "Спецтехноекспорт".

Контракт підписали у Стамбулі з турецькою державною корпорацією Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) у рамках Міжнародної оборонної виставки ІDEF2019, повідомляє "Укрінформ".

"Протягом 1-го етапу реалізації контракту передбачено постачання 120-мм керованих ракет "Конус" і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом унаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть виробляти на потужностях MKEK", - пояснили в "Спецтехноекспорті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали виробництво потужних ракет для ЗСУ

У контракті узгодили питання вартості та термінів поставок, а також інші умови реалізації домовленостей.

"Завершення процедури підписання та початок виробництва експортної партії ракет заплановано на ближчі тижні", - вказали в "Спецтехноекспорті".

Перевагою співпраці з MKEK є можливість не лише постачати високоточну зброю турецьким Збройним силам, а й збільшити присутність української продукції на інших ринках, які експлуатують танки з 120-мм гарматами та активно співпрацюють із турецьким ОПК. Це країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Держпідприємство "Харківське КБ машинобудування ім. Морозова" (ХКБМ) запустило власне серійне виробництво корпусів БТР-4 для української армії.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина купуватиме українські танкові ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі