пʼятниця, 09 квітня 2010 11:19

Туберкульоз в Україні стихає

Туберкульоз в Україні стихає

За даними Міністерства охорони здоров"я ситуація з епідемією туберкульозу в Україні поліпшується.

"Починаючи з 2006 року ми постійно фіксуємо стихання темпів поширення туберкульозу. Минулого року хворіли 75 осіб зі 100 тисяч, тобто 31 тисяча 807 осіб, що на 12 відсотків менше, ніж в 2005 році, коли епідемія сягала апофеозу - 100 тисяч", - зазначила голова комітету з питань протидії ВІЛу та СНІДу Світлана Черенько.

За її словами, на обліку сьогодні знаходяться 84 тисячі хворих. Рівень захворюваності підлітків за останній рік також зменшився. Однак діти хворіють так само, зараз на обліку перебувають 575 осіб.

"Знизилася смертність, адже у 2005 від цієї недуги померло 7 тисяч 675 , а у 2009 - 3 тисячі 455", - підкреслила вона.

Світлана Черенько каже, що більшість людей, у яких виявили туберкульоз, це працездатні люди включно зі студентами та школярами.

Тетяна Білик, керівник акції "Зупинимо туберкульоз" повідомила кореспонденту Gazeta.ua, що ситуація в Києві нестабільна.

"У столиці померло 120 осіб. Здавалося б не велика кількість. Однак для міста з такою кількістю лікарень та досвідчених медиків це колосальна цифра. Головна проблема епідемії - це небажання або ж незмога людей постійно перевірятися. А своєчасне виявлення хвороби надзвичайно важливе при лікуванні, адже на початкових стадіях туберкульоз протікає безсимптомно", - підкреслила вона.

Нагадаємо, що у Києві триває акція "Зупинимо туберкульоз". У спеціальному флюоромобілі безкоштовно та швидко можна зробити знімок легенів і серця, отримати консультацію лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Туберкульоз в Україні стихає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі