вівторок, 12 грудня 2023 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Треба воювати навіть при скороченні допомоги Заходу - думка більшості українців

Треба воювати навіть при скороченні допомоги Заходу - думка більшості українців
Триває 657-а доба спротиву України повномасштабній російській агресії. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Абсолютна більшість українців - 87% - вважають, що якщо Захід буде належно допомагати України зброєю, фінансами і санкціями, то Україна зможе завдати невдач країні-агресорці Російській Федерації і досягти прийнятного результату.

Більшість українців - 58% - вважають, що навіть у разі суттєвого скорочення Західної допомоги варто все одно продовжувати бойові дії для тиску на російських окупантів. Про це повідомив Київський міжнародний інститут соціології.

"У всіх регіонах абсолютна більшість населення вірять, що за належної підтримки Заходу Україна може завдати невдач Росії. Зокрема, на сході таких 79%, на півдні - 85% (проти, відповідно, 9% і 10%, які вважають Росію занадто сильною)", - пишуть соціологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вибили росіян - над Горлівкою замайорів український прапор

Лише 32% вважають, що краще йти на припинення бойових дій за умов дійсно серйозних гарантій безпеки від Заходу, навіть якщо визволення окупованих територій затягнеться на невизначений термін, повідомив КМІС.

Соціологи провели опитування з 29 листопада по 9 грудня. Опитали 1031 респондента віком від 18 років методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Українці найбільше довіряють Збройним силам України, волонтерам і президенту, повідомили соціологи.

Більшість українців підтримують вступ України до Європейського союзу та НАТО (78% та 77%), повідомила у листопаді соціологічна група "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Треба воювати навіть при скороченні допомоги Заходу - думка більшості українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі