четвер, 31 грудня 2020 09:39

Топ-3 напрямки, які буде розвивати Україна з новою адміністрацією Байдена

Топ-3 напрямки, які буде розвивати Україна з новою адміністрацією Байдена
Україна хоче динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Фото: pixabay.com

Україна хоче дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Має топ-3 напрямки, які буде розвивати: це стратегічне партнерство, безпека й економіка, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми очікуємо рок-н-ролу. Ми хочемо дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Америка й Україна є стратегічними партнерами. Це офіційно і фактично так. Тому нам потрібно додавати ще більше звуку до цієї пісні стратегічного партнерства. У нас є безпека. Це стовідсотковий пріоритет. У нас є трансформація України. Це те, де США можуть нам серйозно допомогти у зміцненні країни зсередини. Третє питання — це відносини в економічній сфері — інвестиції в Україну, торгівля на світових ринках ", - зазначив він, передає ТСН.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не отримав запрошення на інавгурацію Байдена

Крім того, Кулеба зазначив, що Україна була б задоволена, якби посада спецпредставника Держдепу щодо України була відновлена.

"Життя покаже. Досвід наявності цієї посади позитивний. Але рішення ухвалюватиме нова адміністрація США. Я хочу наголосити на іншому. Для мене дуже важливо, щоб Україною в Америці займався не лише спецпредставник. А щоб уся державна машина США усвідомлювала, що Україна — це суперважливий партнер в Європі", - сказав він.

Для цього, за словами міністра, треба, щоб у Держдепі, в Міноборони, Мінфіні, Конгресі — скрізь були прихильники України, які б допомагали розвивати відносини.

Україна отримає військову підтримку від США в 2021 році на $250 млн попри ветування оборонного бюджету США. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Топ-3 напрямки, які буде розвивати Україна з новою адміністрацією Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі