пʼятниця, 14 вересня 2007 09:25

Тимошенко: "Партія регіонів роздає обіцянки, але не враховує їх у бюджеті"

У проекті державного бюджету на 2008 рік ніяких соціальних обіцянок, які дає Партія регіонів на дострокових парламентських виборах, не враховано.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко в прямому ефірі на телеканалі "1+1".

"Не піднімаються ні пенсії, ні заробітні плати – нічого", - наголосила лідер БЮТ, додавши, що "зрівнялівка у пенсійному забезпеченні повністю залишається в бюджеті на 2008 рік".

Також, за словами Тимошенко, закон про дітей війни знову не буде фінансуватися.

"Ті обіцянки, що стосуються виплати на першу, другу і третю дитину, не вистачає половини грошей в бюджеті. Обіцянка до трьохрічного віку дітям платити по 200 гривень в бюджеті не передбачена", - наголосила вона.

Крім того, коментуючи ініціативу Олександра Мороза ухвалити бюджет-2008 в цілому у Верховній Раді V скликання, Тимошенко сказала: "Ми прекрасно знаємо, що парламент сьогодні не існує. Всі партії зареєстровані на вибори, і сьогодні можна тільки в неіснуючому парламенті знімати недоторканність, щоб залишитись депутатом з нею на все життя".

"І тому не потрібно сьогодні робити піар-кампанію, збираючи сесії парламенту і приймаючи бюджет, який нічого не міняє в соціальному житті людей", - наголосила Тимошенко.

11 вересня Кабінет Міністрів схвалив проект держбюджету на 2008 рік з доходною частиною більш як 250 млрд. грн., витратною - 271,3 млрд. грн., дефіцит бюджету збільшено з 2,18 до 2,33% ВВП.

За інформацією першого віце-прем`єр-міністра України, міністра фінансів Миколи Азарова, додаткові кошти бюджету буде направлено на забезпечення соціальних гарантій громадян на підтримку АПК і реалізацію інвестиційно-інноваційних проектів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Партія регіонів роздає обіцянки, але не враховує їх у бюджеті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі