середа, 01 серпня 2007 16:46

Тимошенко представила 12 пунктів своєї програми

БЮТ розробив програму стратегічного розвитку України, яка складається з 12 пунктів. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що програма називатиметься "Український прорив: до справедливої і конкурентоспроможної країни".

Першим пунктом, за її словами, є конституційний прорив, який полягатиме в тому, що українці самі писатимуть свою Конституцію.

Другий пункт – судово-правовий прорив – полягатиме в тому, "щоб з нуля створити систему справжнього правосуддя", - повідомила лідер БЮТ.

Тимошенко також зазначила, що третій пункт – інформаційний прорив – передбачатиме створення громадського телебачення та радіомовлення та захист національного інформаційного простору.

Четвертим пунктом, наголосила вона, є антикорупційний прорив для зниження ролі держави в економіці загалом та впливу чиновництва на ухвалення економічних рішень.

П"ятий – демографічний прорив – передбачає запровадження обов"язкового медичного страхування, збільшення виплат при народженні дитини і щомісячної виплати по догляду за дитиною.

Тимошенко також зазначила, що інтелектуальний прорив, який є шостим пунктом, полягатиме в розвитку системи захисту інтелектуальної власності.

Сьомим пунктом є транзитний прорив, який передбачає забезпечення умов для державно-приватного партнерства у створенні основних транзитних автомобільних коридорів, побудові нових нафто- і газогонів, а також у наведенні "військового порядку" на залізниці.

Тимошенко також зазначила, що підприємницький прорив, який є восьмим пунктом, передбачає ухвалення Податкового кодексу, ліквідацію ПДВ.

Крім того, дев"ятий пункт – енергоефективний прорив – передбачає зменшення критичної залежності від монопольного імпорту енергоносіїв, зниження енергоємності ВВП, інтеграцію в європейський ринок.

Інвестиційний прорив, за словами Тимошенко, що є десятим пунктом, має максимально спростити виділення землі у довгострокове користування для інвесторів, що мають намір будувати в Україні підприємства, усунення проблем, які стримують надходження інвестицій.

Одинадцятим пунктом, наголосила лідер БЮТ, є будівельний прорив, який полягатиме у розвитку системи іпотеки та зниженні вартості кредитів для купівлі житла до європейського рівня.

Останнім – дванадцятим пунктом є аграрний прорив, який передбачає підтримку розвитку аграрної інфраструктури.

"Наша мета, наше завдання – ставити високі, почасти, романтичні цілі і пропонувати прагматичні й максимально прості шляхи до їх реалізації", - заявила лідер БЮТ, передає УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко представила 12 пунктів своєї програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі