вівторок, 13 березня 2007 08:22

Тервиборчком: мер Кіровограда відмовився від посади

Кіровоградська міська територіальна виборча комісія призначила повторні вибори міського голови на 13 травня 2007 року, оскільки вважає, що Володимир Пузаков відмовився від посади мера.

Про це сьогодні повідомив голова ТВК Кіровограда Леонід Багно.

За його словами, до комісії звернувся депутат від фракції Партії регіонів у міськраді Віктор Кухаренко з проханням перевірити правомірність перебування Пузакова одночасно на двох посадах: мера міста і керівника обласної організації Комуністичної партії України.

Комісія визнала, що отримала від Пузакова лише заяву про складання повноважень депутата Кіровоградської облради, інших звернень від нього не надходило.

"Відповідно до Закону "Про місцеве самоврядування", міський голова не може суміщати свою службову діяльність з будь-якою іншою посадою, в тому числі на громадських засадах", - сказав Багно.

Він зазначив, що Пузаков мав 20-денний термін з дня оприлюднення результатів виборів, аби вирішити це питання чи повідомити про наявність поважних причин, які перешкоджають йому скласти повноваження першого секретаря обкому КПУ.

"Оскільки цього не було зроблено, територіальна виборча комісія вирішила вважати позицію Пузакова відмовою від займаної посади міського голови Кіровограда та призначити повторні вибори", - повідомив голова комісії.

На сьогодні призначено засідання сесії Кіровоградської міської ради, вперше – під головуванням Пузакова. Депутати від фракції Партії регіонів уже заявили, що вважатимуть його присутність у президії незаконною.

За результатами голосування 26 листопада 2006 року міським головою Кіровограда став комуніст Пузаков, за якого проголосували 8,3 тисячі виборців, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Тервиборчком: мер Кіровограда відмовився від посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі