понеділок, 02 лютого 2015 17:29

Терористи вже не проти Кучми у Мінську і хочуть миротворців на Донбасі

Терористи вже не проти Кучми у Мінську і хочуть миротворців на Донбасі
Фото: politland.ru

Уповноважений представник Донецької народної республіки на мінських переговорах Денис Пушилін заявляє, що самопроголошені республіки не наполягають на якійсь певній кандидатурі від України за столом переговорів.

"Нам абсолютно неважливо, що це буде за людина, лише б у нього були повноваження вести переговори, повноваження підтверджувалися публічно, щоб була відповідальність за ті документи, які він підписує", - сказав Пушилін в понеділок на прес-конференції в Москві.

Він зазначив, що ДНР і ЛНР не заперечують проти участі колишнього президента України Леоніда Кучми на переговорах.

Крім того, Пушилін вважає можливим вдатися до допомоги миротворців після затвердження лінії розмежування на сході України та підписання підсумкової угоди в Мінську.

"Я думаю, коли лінія (розмежування - ред.) дійсно буде підписана всіма сторонами, коли підсумковий документ буде підписаний, напевно, до чогось подібного доведеться вдатися. Необхідно почати зараз з припинення вогню", - сказав він.

Пушилін також сказав, що ДНР найближчим часом не мають наміру наступати на Маріуполь.

Нагадаємо, що ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко відмовляється їхати на переговори в Мінськ, поки Україну представляє "приватна особа" Леонід Кучма.

В Адміністрації президента уже заявляли, що Кучма є офіційним представником України в Мінській групі за ініціативою президента Петра Порошенка.

Раніше бойовики вимагали замінити Кучму кумом Путіна Віктором Медведчуком, який зараз веде з ними переговори як представник з гуманітарних питань по лінії СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Терористи вже не проти Кучми у Мінську і хочуть миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі