пʼятниця, 03 серпня 2007 09:57

Термін ультиматуму "Газпрому" Білорусії закінчився

Термін ультиматуму, за яким російська газова монополія "Газпром" обіцяла скоротити на 45 відсотків постачання газу до Білорусії, якщо Мінськ не виплатить близько 460 мільйонів доларів довга, закінчився. У 10 годин за московським часом російська компанія повинна була скоротити постачання.

Поки невідомо, чи виконав "Газпром" свій намір. Переговори між російською і білоруською стороною продовжувалися всю ніч і досі йдуть. "Про перші результати "Газпром" повідомить близько 11.00", - цитує агентство офіційного представника "Газпрому" Сергія Купріянова.

Напередодні президент Білорусії Олександр Лукашенко оголосив про те, що Білорусія виплатить борг "Газпрому" із засобів резервного фонду.

Білорусія, за умовами контракту з "Газпромом", повинна була заплатити російській монополії майже 460 мільйонів доларів до 23 липня. Проте гроші не прийшли в строк, через що "Газпром" оголосив про те, що з 3 серпня скоротить постачання газу до Білорусії на 45 відсотків.

Для того, щоб розплатитися з російським постачальником газу, Мінськ планував узяти у Росії кредит на півтора мільярди доларів, проте сторони не змогли домовитися про умови його видачі, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Термін ультиматуму "Газпрому" Білорусії закінчився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі