неділя, 14 липня 2019 22:45

Телеканал Медведчука скасував показ скандального фільму про Україну

Телеканал Медведчука скасував показ скандального фільму про Україну
Скандальний фільм Олівера Стоуна анонсували для показу в Україні.

Скандальний фільм Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" не транслюватимуть на телеканалі "112 Україна".

"Міжнародна редакційна рада рекомендувала керівництву телеканалу "112 Україна" відмовитися від трансляції "Нерозказаної історії України". Беручи до уваги ці рекомендації та неможливість у повній мірі захистити права журналістів в разі застосування санкцій проти телеканалу, команда "112 Україна" ухвалила рішення скасувати показ картини", йдеться в заяві телеканалу.

"Безпека співробітників телеканалу та сайту 112.ua для нас понад усе. Ми вдячні Міжнародній редакційній раді за швидку реакцію на ситуацію з погрозами телеканалу з боку націоналістичних сил", - сказав гендиректор телеканалу "112 Україна" Єгор Бенкендорф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якого біса ми це дозволяємо?" - Притула про пропагандистський фільм з Путіним на "112 Україна"

"Закликаю президента, міністра внутрішніх справ, голову СБУ і всіх, кого це стосується, забезпечити наше право на роботу і безпеку співробітників холдингу", - додав він.

Телеканал "112 Україна" анонсував трансляцію фільму Revealing Ukraine ("Відкриваючи Україну") про "громадянський конфлікт" на Донбасі. Героями фільму є сам Медведчук та президент РФ Володимир Путін. Продюсер стрічки - американський режисер-оскароносець Олівер Стоун.

В ніч на 13 липня невідомий обстріляв із гранатомета фасад будівлі телеканалу "112 Україна" у Києві. У Службі безпеки України повідомили, що спільно з поліцією та іншими правоохоронними органами проводять невідкладні слідчі дії та розшукові заходи.

Ввечері 13 липня представники праворадикальних і націоналістичних сил провели під будівлею СБУ в Києві акцію протесту з вимогою до каналу "112 Україна" не транслювати фільм Стоуна про Україну та "посадити Медведчука - за держзраду, роботу на окупантів і дружбу з терористами".

Зараз ви читаєте новину «Телеканал Медведчука скасував показ скандального фільму про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі