четвер, 08 листопада 2007 18:56

Татари розбили наметове містечко біля Ради міністрів Криму в Сімферополі

Меджліс кримськотатарського народу встановив наметове містечко перед будинком Ради міністрів Криму на площі Леніна в Сімферополі з вимогою відставки начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Криму Анатолія Могильова.

В четвер у другій половині дня перед будинком уряду Криму прихильники Меджлісу встановили 1 великий і 2 малі намети.

Учасники акції вимагають відставки Могильова й звільнення учасників протистояння при демонтажі 6 листопада самобудов на плато Ай-Петрі.

Постійно в наметах перебувають близько 10 чоловік.

Як повідомили учасники наметового містечка, їхня акція є безстроковою й всекримською.

Протягом декількох днів вони обіцяють зайняти наметами всю площу.

"Ми вимагаємо справедливості щодо 40 мирних громадян, проти яких Могильов виставив 900 міліціонерів. Ми вимагаємо відставки й осудження Могильова", - повідомили учасники акції.

Організатори акції обіцяють перебувати на площі до виконання їхніх вимог.

Ялтинський міський суд заарештував 18 чоловік на строк від 3 до 15 діб за непокору міліції під час знесення самовільних будівель на плато Ай-Петрі в Криму.

7 листопада Меджліс вимагав відставки Могильова у зв"язку з його причетністю до масового побиття кримських татар на плато Ай-Петрі.

У середу, 6 листопада, вранці міліція ліквідувала будівлі кримських татар, розміщені на самовільно зайнятій земельній ділянці на плато Ай-Петрі в Криму.

За рішенням суду були знесені кафе "Едем" і 6 недобудованих об"єктів на плато.

У червні цього року Господарський суд Криму ухвалив рішення про демонтаж на плато Ай-Петрі будівель, що належать підприємцеві Мустофаєву.

Заступник міністра внутрішніх справ Василь Фатхутдінов вважає дії міліції на плато Ай-Петрі правильними, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Татари розбили наметове містечко біля Ради міністрів Криму в Сімферополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі