пʼятниця, 01 квітня 2022 02:28

"Там, де не стріляють – будемо сіяти" - голова Сумської ОВА

"Там, де не стріляють – будемо сіяти" - голова Сумської ОВА
Посівна на Сумщині розпочнеться. Фото: agrarna-pravda.com

На Сумщині мають намір розпочати посівну, незважаючи на бойові дії.

Про це у Телеграм повідомив голова Сумської ОВА/ОДА Дмитро Живицький.

"Попри все, на Сумщині плануємо починати посівну! Там, де не стріляють – будемо сіяти. Аграрії готують ґрунт під посів ярих культур", написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан надасть Україні пальне для посівної – Зеленський

Також голова ОВА повідомив, що триває відновлення електропостачання у Тростянці.

"Газопостачання в Тростянці майже відновлено (залишилось підключити менше 50 абонентів)", – йдеться в дописі Живицького.

Крім того, до області прибув гуманітарний вантаж Агентства ООН у справах біженців − продукти харчування, ліки, медичне обладнання, дитяче харчування, предмети гігієни, ковдри, спальні мішки тощо.

Окупанти хаотично мінують зайняту місцевість і нищать сільськогосподарську техніку, щоб поставити під загрозу початок посівної кампанії в цих регіонах.

Від посівної кампанії в Україні залежить не тільки добробут і продовольча безпека наших громадян, а й багатьох країн у світі. Через війну посівна в багатьох областях під загрозою. До 500-700 млн людей у світі можуть опинитися за межею голоду без постачання зерна з України.

Зараз ви читаєте новину «"Там, де не стріляють – будемо сіяти" - голова Сумської ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі