вівторок, 30 липня 2013 15:38

Табачник розповів, як бореться із фальшивими підручниками: оштрафовано вже два видавництва

Табачник розповів, як бореться із фальшивими підручниками: оштрафовано вже два видавництва
Міносвіти проводить рейди по книгарням. Фото: expocom.ru

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник запевнив, що міністерство бореться із фальшованою навчальною літературою.

Про це він сказав під час прес-конференції у Києві.

Зокрема він розповів, що на книжкових ринках та книгарнях регулярно проводяться рейди з метою вилучення навчальної літератури, яка є фальсифікатом.

"Ми проводимо і моніторинг, і регулярні рейди по книгарням, книжковим ринкам для того, щоби унеможливити потрапляння до середніх навчальних закладів, шкіл фальсифікованої літератури, яка не проходила експертизи, ліцензування", - розповів міністр.

Він додав: "Так на сьогоднішній день за наслідком цих рейдів, рішеннями антимонопольного комітету два видавництва оштрафовано, сфальшовану літературу конфісковано. Сьогодні Антимонопольний комітет веде провадження і розглядає справу щодо ще чотирьох видавництв і 10 видань".

Перш за все це, за словами Табачника, стосується так званих "Готових домашніх робіт".

"Я би хотів застерегти і вчителів, і батьків від спокуси захоплюватися дорогими підручниками і особливо ГДР ("готові домашні роботи" - ред.). Бо ГДР — це класичний випадок фальшування. Чого тільки там не пишуть на обкладинках, що придбавши цю книгу, ваша дитина гарантовано складе тест. Це не відповідає дійсності", - наголосив він.

Міністр підкреслив, що ціна державних підручників і фальшованих також відрізняється. Так якщо всередньому вартість підручника 18 гривень, то вартість ГДР "найгіршого гатунку" - 50-80 гривень.

"На жаль, є багато охочих позловживати на ринку навчальної літератури", - підкреслив Табачник.

 

Зараз ви читаєте новину «Табачник розповів, як бореться із фальшивими підручниками: оштрафовано вже два видавництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі