понеділок, 04 березня 2019 08:42

Священики УПЦ МП проповідували в Україні ідеї "русского мира" - Епіфаній

Священики УПЦ МП проповідували в Україні ідеї "русского мира" - Епіфаній
Епіфаній переконаний, що згодом українська церква матиме представництво у РФ. Фото: pravda.com.ua

Священики Російської православної церкви в Україні (колишньої УПЦ МП) проповідували тут ідеї "русского мира".

Про це сказав предстоятель Православної церкви України Єпіфаній в інтерв'ю "Українській правді".

"Там є священики, і їх більшість, які уболівають за Україну. Проте, на жаль, перебуваючи тривалий час у цій структурі, їм складно здолати моральний бар'єр. Бо до цього часу що вони проповідували? Ідеї "русского мира", ті речі, які ображали нас. Зараз ми повинні забути це. Але керівництво і певна кількість архієреїв, духовенства є останнім форпостом російської держави в Україні. Це реально так.

Ми говоримо про те, що в майбутньому залишиться певна кількість тих, які ніколи не приєднаються до єдиної помісної православноїцеркви. Тут буде існувати невелика кількість у вигляді чи екзархату, чи митрополій Російської православної церкви. Ми не проти", - сказав Епіфаній.

Він висловив переконання, що у майбутньому на території Російської Федерації українська церква також буде мати представництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній жорстко висловився про геїв

Станом на 1 березня до лав Православної церкви України приєдналися 402 парафіяльні храми та два кафедральні собори колишньої УПЦ МП.

Зараз ви читаєте новину «Священики УПЦ МП проповідували в Україні ідеї "русского мира" - Епіфаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі