четвер, 08 лютого 2018 22:40

Священик і георгіївська стрічка, скандал у Вінницькій області

  Скандал навколо священика, який заявив,що носитиме георгієвську стрічку. Фото: Kolyma
Скандал навколо священика, який заявив,що носитиме георгієвську стрічку. Фото: Kolyma

У Вінниці відбувся скандал навколо священика УПЦ МП, доктора богослов'я ієромонаха Іоанна (Курмоярова), який сказав, що буде носити георгієвську стрічку.

Про це священик написав на своїй сторінці Facebook.

Як він сам зазначає, СБУ відкрила на нього адміністративне провадження через те, що він 9 травня 2017 року на своїй сторінці розмістив пост із зображенням георгіївської стрічки.

"Ось, що я поки подумав: по-перше, мені загрожує штраф, і, поки його немає, я спокійно можу розміщувати зображення георгіївської стрічки де завгодно? По-друге, коли заплачу штраф, буду носити георгіївську стрічку відкрито, тому що вважаю, що заплатив за таку можливість. Ну і по-третє, коли ця ідіотська влада піде зі сцени, буду домагатися матеріальної і моральної компенсації і вибачень від СБУ", - пише священник.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У храмі встановили робота-священника

Крім того,він закликав усіх хто не боїться, порушувати дану заборону. А також заявив, що зробить все можливе, щоб СБУ пошкодувала про те, що з ним зв'язалась.

Священикам Московського патріархату Кабмін заборонив нести службу в армії. Тепер московькі капелани не матимуть права, бути серед бійців Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Священик і георгіївська стрічка, скандал у Вінницькій області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі