неділя, 04 лютого 2007 15:11

Вільних земель у населених пунктах Криму вже немає

 

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко підкреслює, що сьогодні в межах населених пунктів автономії вже немає вільних земельних ділянок під великі інвестиційні проекти.

Про це Гриценко повідомив, коментуючи критичні вислови екологів і громадськості після пропозиції спікера АРК до Президента Ющенка використати під інвестпроекти 800 гектарів землі Ялтинського гірничо-лісового заповідника.

"Ця пропозиція була висловлена Президентові з урахуванням питання, як вирішити проблему курортної галузі Автономної Республіки Крим, - заявив кримський спікер, - йдеться про зниження статусу: зробити національним парком".

За словами Гриценка, необхідно буде провести зонування, і інвесторам запропонувати ті ділянки, які є обвальними або вигорали внаслідок лісових пожеж, але можуть бути використані "для реалізації інвестиційного проекту з урахуванням комплексного розвитку території".

Нагадаємо, що наприкінці січня заступник голови Кримської республіканської асоціації "Екологія і світ" Андрій Артов розкритикував пропозицію спікера автономії вивести зі складу Ялтинського гірничо-лісового заповідника 800 гектарів землі "для їх подальшої передачі в інвестиційні проекти".

У свою чергу Ялтинська міська організація Партії зелених України висловила думку, що під пропозицією кримського спікера до Президента прихований "звичайний дерибан", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вільних земель у населених пунктах Криму вже немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі