пʼятниця, 20 березня 2020 16:22

"Суспільному" пропонують організувати уроки для школярів на час карантину

"Суспільному" пропонують організувати уроки для школярів на час карантину
"ЄС" закликає "Суспільне" організувати проведення уроків для школярів на період карантину по ТБ

Фракція "Європейська Солідарність" закликає Національного суспільного мовника виділити ефірний час для проведення телевізійних уроків і дати дітям можливість вчитися.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу "Європейської Солідарності", про це заявив нардеп Ростислав Павленко.

За його словами, карантин - це і є той момент, коли "держава в смартфоні" може показати свою ефективність.

"Варто визнати, що зараз дистанційне навчання відбувається неефективно. Правду сказати, воно повністю провалене. Діти вдома залишаються сам на сам зі своїми проблемами в навчанні, бо просто отримують завдання і мають його якось виконати. Діти, а особливо школярі молодших класів, повинні отримати кваліфіковане роз'яснення шкільного матеріалу для того, щоб розуміти – як вони мають виконувати завдання. Звісно, батьки можуть допомагати їм у цьому, але це не так ефективно, як заняття з професіоналом", - підкреслив Павленко.

Нардеп зазначив, що лише одиниці вчителів спроможні організувати відео заняття, де пояснюють учням навчальний матеріал. Найчастіше діти отримують просто завдання у вигляді електронного листа з переліком пунктів, які потрібно виконати, або ж повідомлення у месенджер-групу батьків.

"Особливо критичною є ситуація з цьогорічними випускниками, які мають готуватися до ЗНО. Жодних роз'яснень, доступного і зрозумілого викладення матеріалу немає. Критичною є ситуація у сільській місцевості – діджиталізація не діє, коли немає інтернету", - заявив Павленко.

"Європейська Солідарність" закликає Національного суспільного мовника виділити ефірний час для проведення телевізійних уроків і дати дітям можливість вчитися.

"Вважаємо, що уряд і Міністерство освіти мають разом з НСТУ організувати і сформувати щоденну телевізійну програму для навчання дітей, а також провести чітку, повномаштабну інформаційну кампанію та роз'яснити батькам про час і предмети таких уроків".

Зараз ви читаєте новину «"Суспільному" пропонують організувати уроки для школярів на час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі