вівторок, 27 лютого 2018 00:27

Суд заарештував "невловимого" кібершахрая з Полтави

Суд заарештував "невловимого" кібершахрая з Полтави
Суд заарештував організатора кібермережі Avalanche Капканова на два місяці. Фото: Twitter Андрія Шевченко

Жовтневий районний суд Полтави заарештував підозрюваного в організації міжнародної кібермережі Avalanche Геннадія Капканова на два місяці.

Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко в Twitter.

"60 діб утримання під вартою безальтернативно для невловимого полтавського хакера Геннадія Капканова, організатора міжнародної, шахрайськой кібермережі Avalanche - не треба було більше року від кіберполіції втікати з підробленим паспортом", - написав Шевченко.

Раніше в Міністерстві внутрішніх справ повідомили про затримання в Києві організатора міжнародної злочинної кібермережі Avalanche. Під час обшуку в квартирі, яку знімав зловмисник, були вилучені ноутбук, флеш-карти і гроші.

Нагадаємо, мережа Avalanche існувала близько 7 років. В операції по її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Впіймали українського хакера, що тероризував комп'ютери 30 країн

23 листопада 2016 року у Полтаві під час обшуку квартири Капканов вистрілив по вхідних дверях, за якими знаходився поліцейський, після чого намагався втекти.

30 листопада 2016 року в результаті міжнародної спецоперації кібермережу була ліквідована, а в Полтаві був затриманий 33-річний місцевий житель - організатор Avalanche.

1 грудня 2016 року Генпрокуратура звернулася в Жовтневий районний суд Полтави з проханням помістити зловмисника під арешт, однак суд відмовив. Після цього підозрюваний втік із залу суду. Пізніше його оголосили в міжнародний розшук, а прокуратура подала апеляцію на рішення суду.

Ухвалою колегії суддів Апеляційного суду Полтавської області апеляційну скаргу прокурора задоволено, постанову слідчого судді Жовтневого районного суду скасовано, а у відношенні вищезазначеного особи застосовано тимчасовий арешт на 40 діб з моменту затримання.

На сьогодні, крім української прокуратури, кримінальні справи проти зловмисника ведуть прокуратура Вердена і поліція Люнебурга (Німеччина).

Повідомляється, що в Німеччині діяльність Avalanche заподіяла шкоду в 6 млн євро. Усього, за попередніми підрахунками, кібератаки Avalanche заподіяли збитків на сотні мільйонів євро по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував "невловимого" кібершахрая з Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі