середа, 10 липня 2019 13:03

Суд не дав арештувати майно Ющенка

Суд не дав арештувати майно Ющенка
Майно Ющенка не будуть арештовувати. Фото:atr.ua

Печерський райсуд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в арешті майна колишнього президента України Віктора Ющенка.

Справа проти Ющенка і клопотання ГПУ про арешт його майна з'явилися під вибори і з метою піару, повідомив адвокат екс-президента Віталій Наум.

"Ми вважаємо, що це, враховуючи, що незабаром вибори, хтось намагається зробити собі піар або приховати ті недоліки, відсутність результатів, які є в інших справах. Зрозуміло, що всі невдачі потрібно чимось перекривати, а постать Ющенка саме дозволяє сказати, що ми знайшли щось нове, ми рухаємось далі", - сказав Наум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майно Ющенка збираються арештувати

На його думку, ГПУ намагається "привернути увагу до одного, закривши очі на великі провалля в іншому".

Рішення про відмову арешту майна суд виніс 9 липня.

"Мотивації не знаємо, бо немає ще рішення суду. Це суддя Підпалий, який за деякими справами по півроку, по 8 місяців не віддає рішення. Але це дуже цікаво, тому що практично дуже складно знайти якісь аргументи для відмови, коли є підозра, коли у справі є збитки завдані, де санкція статті передбачає конфіскацію, є докази, що майно належить підозрюваному", - розповів керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Він додав, що коли з'явиться рішення суду, то аргументацію судді донесуть до суспільства.

Також ГПУ повторно клопотатиме про арешт.

"Однозначно. Єдине, не знаю процедури, чи воно оскаржується, але як мінімум повторно вносити не забороняє. Тому, думаю, один із цих варіантів у будь-якому випадку буде реалізований", - підсумував Горбатюк.

Третій президент Віктор Ющенко поскаржився до Генеральної прокуратури на конфлікт інтересів з боку слідчого, який веде справу про його змову з Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «Суд не дав арештувати майно Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі