середа, 01 грудня 2010 15:14

Суд над міліціонерами у справі загиблого студента буде закритим

Суд над міліціонерами у справі загиблого студента буде закритим

Суд відмовився відправляти на додаткове розслідування кримінальну справу стосовно двох працівників Шевченківського районного управління міліції Києва, які звинувачуються у причетності до смерті в приміщенні райвідділу студента Ігоря Індила.

Відповідне рішення сьогодні оголосила суддя Деснянського районного суду Києва Маргарита Васильєва. Повернути справу на додаткове розслідування просив адвокат батьків студента Олександр Заруцький.

Як сказано у рішенні, суд вважає, що справа підлягає судовому розгляду по суті, оскільки процесуальних підстав для закриття чи зупинення розгляду справи немає.

Також у судовому рішенні зазначається, що вказані у клопотанні адвоката начебто недоліки у з'ясуванні окремих причин і обставин смерті Індила на досудовому слідстві потребують з'ясування під час розгляду справи по суті.

Водночас, суд задовольнив клопотання матері Індила про залучення представника уповноваженого Верховної ради з прав людини Людмили Журавської як її представника на судові засідання.

Суд відхилив клопотання низки телекомпаній щодо здійснення відеофіксації судових засідань, оскільки обвинуваченні висловили заперечення з цього приводу.

Перше судове засідання розгляду справи по суті призначено на 8 грудня. Суд залишив стосовно обвинувачених міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

Нагадаємо, у травні в Шевченківському райвідділку міліції загинув 19-річний студент Ігор Індило. За офіційними результатами експертизи, хлопець помер від падіння на тверду підлогу: в міліції стверджували, що він кілька разів впав і вдарився головою, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

Слідство у справі Індила дійшло висновку, що хлопець загинув через службову недбалість правоохоронців. Версія про те, що міліціонери забили студента на смерть, за словами правоохоронців, не підтвердилася.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Суд над міліціонерами у справі загиблого студента буде закритим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі