субота, 25 квітня 2020 16:05

Стримані та інтелігентні люди: міністр юстиції про довічно ув'язнених

Стримані та інтелігентні люди: міністр юстиції про довічно ув'язнених
Міністр юстиції Денис Малюська: "Ефективний механізм допуску до ув'язнених психологів і фахівців, які б оцінювали можливість їх помилування, відсутній". Фото: facebook.com/profile.php?id=10001112194700

Міністр юстиції Денис Малюська висловився про можливість звільнення довічно ув'язнених. Вважає їх однією з найінтелігентніших категорій населення.

"Величезна кількість "довічників" вкрай стримані, розумні, інтелігентні, начитані люди. Наприклад, хлопець у 19-20 років повернулася з армії, молода-зелена. Хтось у 1990-ті перебував у банді, когось з групи вбили. Тепер людина сидить десятки років", - розповів Малюська в інтерв'ю Радіо НВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр юстиції прокоментував ідею створення приватних в'язниць

За його словами, такі ув'язнені вже не пам'ятають свого життя, вони змінилися. Їм по 40-50 років.

"Готовий брати на роботу таких людей. З ними можна спілкуватися на безліч різних тем. Вони охайні, обережні і не бачили іншого світу. Потрібно, щоб суспільство зрозуміло, що це безпечно, ці люди адекватні, їх можна поетапно, вибірково, після ретельного аналізу психологів поступово випускати. Немає сенсу витрачати бюджетні кошти на їхнє утримання. Однак ефективний механізм допуску до ув'язнених психологів і фахівців, які б оцінювали можливість їх помилування, відсутній", - вважає Малюська.

В рамках реформи пенітенціарної системи в українських СІЗО можуть з'явитися платні камери з підвищеним комфортом. На даний час в Україні є СІЗО з камерами різного рівня зручності, кращі з яких, за чутками, пропонуються за хабарі.

Зараз ви читаєте новину «Стримані та інтелігентні люди: міністр юстиції про довічно ув'язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі