субота, 13 червня 2020 17:50

Штрафи за порушення карантину: українці заплатили мільйони

Штрафи за порушення карантину: українці заплатили мільйони

За час карантину правоохоронці склали понад 12,5 тис. адміністративних протоколів через порушення вимог безпеки. Суди винесли рішення щодо штрафів на 4,5 млн грн.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко під час наради президента з урядом і правоохоронними відомствами.

Володимир Зеленський занепокоєний зростанням кількості лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом в Україні. На нараді вимагав посилено слідкувати за дотриманням правил безпеки у країні: "Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт – місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення – на закладах та платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом міністрів".

19 червня відбудеться судовий розгляд адміністративної справи щодо відвідування президентом та делегацією кафе у Хмельницькому під час карантину. 3 червня під час візиту до міста випили каву в місцевому кафе. Заклад, згідно постанови Кабінету міністрів, не міг приймати відвідувачів у приміщенні мінімум до 5 червня.

Порушення правил карантину громадянином передбачає штраф – від 17 тис. до 34 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи за порушення карантину: українці заплатили мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі