середа, 23 березня 2022 05:12

Столтенберг і Блінкен обговорили укріплення східного флангу НАТО

Столтенберг і Блінкен обговорили укріплення східного флангу НАТО
Генсек НАТО Єнс Столтенберг і держсекретар США Ентоні Блінкен обговорили питання укріплення східного флангу НАТО. Фото: bbc

Держсекретар Штатів Ентоні Блінкен і Генсек НАТО Єнс Столтенберг обговорили питання укріплення східного флангу НАТО і відповідь Росії на вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Держдеп.

"Державний секретар Ентоні Блінкен розмовляв сьогодні з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом про поточні зусилля щодо укріплення східного флангу НАТО та підготовку до позачергового саміту НАТО 24 березня", - йдеться у повідомленні.

Також Столтенберг наголосив на необхідністі сильної та єдиної трансатлантичної відповіді на війну РФ проти України та привітав поточну роботу з посилення стримування та оборони НАТО.

Блінкен "підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України" на тлі вторгнення Росії.

Чиновники також обговорили гуманітарну та безпекову допомогу, яку союзники НАТО надають Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща не введе миротворців в Україну, якщо США не дадуть "зелене світло"

Володимир Зеленський візьме участь у саміті НАТО, який відбудеться 24 березня. Про формат участі стане відомо найближчими днями. Ґарант держави виступить там зі зверненням президента або це буде повноцінна участь у відеоформаті.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг і Блінкен обговорили укріплення східного флангу НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі