понеділок, 01 червня 2020 08:17

Столичний вокзал відкрився для пасажирів. Які ще області запустили залізничне сполучення

Столичний вокзал відкрився для пасажирів. Які ще області запустили залізничне сполучення
В Україні розпочався перший етап відновлення курсування приміських потягів. Фото: uz.gov.ua

У понеділок, 1 червня, в Україні розпочався перший етап відновлення курсування приміських потягів.

Зокрема, близько четвертої ранку із Костянтинівки до Києва вирушив пасажирський поїзд. Із Центрального залізничного вокзалу Києва перші пасажири виїхали о 06:12 до Костянтинівки, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили продаж квитків на обмежену кількість потягів

Загалом "Укрзалізниця" відновила рух 42 пасажирські поїзди. 10 з них - Інтерсіті+, а інші – далекого сполучення. Насамперед залізничники підготували рухомий склад Інтерсіті, СВ та купе, а вже далі моніторитимуть епідситуацію та "дадуть додаткову інструкцію щодо роботи плацкартних вагонів".

На сьогодні є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Полтавській, Черкаській областях.

Обласні комісії Чернівецької та Закарпатської областей не дозволили відновлення руху. Обласні комісії Тернопільської і Хмельницької областей дозволили запустити тільки приміське сполучення.

Укрзалізниця поетапно поновлюватиме пасажирські перевезення. Почнуть із приміського транспорту і закінчать міжнародним. Останній залежить від зняття карантинних обмежень, запроваджених іншими країнами. На залізниці введуть обмеження за кількістю пасажирів у вагоні. Вона не повинна перевищувати кількість місць для сидіння.

Зараз ви читаєте новину «Столичний вокзал відкрився для пасажирів. Які ще області запустили залізничне сполучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі