середа, 25 березня 2020 17:08

Ставати на облік у разі безробіття треба дозволити онлайн - Нестор

Ставати на облік у разі безробіття треба дозволити онлайн - Нестор
Віталій Нестор: "Уряд має негайно вирішити проблему виплат безробітним"

Уряд має негайно відреагувати на проблему зупинки виплат безробітним та передбачити можливість їх дистанційного обліку.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив Голова київської "Батьківщини" Віталій Нестор.

Він повідомив про масові скарги киян на зупинку виплат у разі безробіття, пов'язані з неможливістю відвідувати центри зайнятості через запроваджений карантин.

"Люди скаржаться, що через карантин не мають можливості планово відвідувати центри зайнятості, як того вимагає чинне законодавство. Це стає причиною для ненарахування виплат", – зазначив Нестор.

Крім того, він звернув увагу на неможливість стати на облік у разі безробіття людям, які втрачають роботу в період карантину. "Вони не можуть оперативно стати на облік і фактично залишаються без будь-якої фінансової підтримки" – наголосив керівник столичної "Батьківщини".

За словами Віталія Нестора, уряд має негайно вирішити цю проблему та передбачити можливість нараховувати виплати та ставати на облік у разі безробіття без фізичного відвідування центрів зайнятості.

"Необхідно терміново вносити зміни в Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого Постановою Кабміну №792 від 19 вересня 2018 року. Зволікати не можна – люди, які в цей непростий час втратили роботу, не можуть собі дозволити чекати", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ставати на облік у разі безробіття треба дозволити онлайн - Нестор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі